Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

Τα πράγματα στο μπάσκετ(και τον αθλητισμό γενικότερα)μπορεί να φαίνονται περίπλοκα ,στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ απλά..Όταν τα δίνεις όλα,αγωνίζεσαι με πάθος και ξεχνάς όποιον αστάθμητο παράγοντα μπορεί τυχόν να σε επηρεάσει,τότε είναι νόμος:έχεις "κερδίσει"..

Και βάζουμε τα εισαγωγικά,γιατί δεν αναφερόμαστε μόνο σε νίκη μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και για τη "νίκη" μέσα στην καρδιά και στην ψυχή και του αγωνιζομένου και του φίλαθλου-οπαδού. Όταν η ομάδα που υποστηρίζεις έχει δώσει ό,τι έχει και δεν έχει στο παρκέ,όταν έχει "βγάλει" ό,τι μπορούσε,τότε βλέπεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και υπό άλλο "πρίσμα" και ακόμη κι αν έχεις χάσει από τον αντίπαλό σου και πάλι νιώθεις περήφανος γι'αυτό που κατόρθωσες να δείξεις-αποδείξεις..Πόσω μάλλον εάν έχεις κερδίσει..Τότε η ψυχολογία σου πάει στα ύψη..

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον Ολυμπιακό από χτες το βράδυ..Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έβγαλαν καρδιά στο γήπεδο,τα έδωσαν όλα στο παρκέ ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά του ματς,έπαιξαν "σκυλίσια" άμυνα,πάλεψαν για την κάθε μπάλα και κατάφεραν να κερδίσουν μία πραγματικά ΚΑΛΗ ομάδα,τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναικό.Σε ένα καλό παιχνίδι μπάσκετ,με πολύ δύναμη,πολύ ξύλο,πολλές εναλλαγές στο σκορ,όπου "κρυφοί ήρωες" αναδείχθηκαν οι Πελεκάνος και Πρίντεζης που με την ενέργεια που έδωσαν στην άμυνα αλλά και με τα 4 συνολικά(!)τρίποντά τους επανέφεραν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι,στο κρισιμότερο σημείο του..Έτσι,ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει πίσω την ψυχολογία που έδειχνε να χάνει στα προηγούμενα 2 ματς-και στο πρώτο ημίχρονο του χτεσινού αγώνα-και "ανάγκασε" τον Ίβκοβιτς να πει μετά το ματς πως "όλοι περιμένουν τώρα τον ΠΑΟ να τελειώσει τη σειρά,αλλά εγώ περιμένω από την ομάδα μου να ισοφαρίσει στο ΟΑΚΑ".Δήλωση με νόημα από τον "Ντούντα",που όπως έχουμε ξαναπεί είναι "μανούλα" στο να ετοιμάζει ψυχολογικά τους παίκτες του για ματς-πραγματική φωτιά. και αυτό σίγουρα θα πράξει και τώρα..

Όπως και να χει το πράγμα,το επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ είναι πράγματι τεράστιο..Κι όπως είπαμε και παραπάνω,το ματς θα το πάρει αυτός που θα δείξει πραγματικά στο παρκέ ότι το θέλει..Κι ακόμα κι αν σε κάποια περίπτωση και για κάποιο(ή κάποιους)λόγο φέρει αρνητικό αποτέλεσμα,και πάλι "κερδισμένος" θα είναι αφού η προσπάθεια ούτως ή άλλως θα αναγνωριστεί..

Καλό μπάσκετ να δούμε..


Υ.Γ.:Εάν ο Τεόντοσιτς δεν ξυπνήσει από τον "λήθαργο" στον οποίο έχει πέσει οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν καμία τύχη στο επόμενο(ή επόμενα)ματς..Ο Σέρβος είναι εκτός τόπου και χρόνου,σε όλους τους τελικούς έως τώρα και ο Ολυμπιακός χωρίς την συνδρομή του χάνει πολλά και σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού..







8 σχόλια:

  1. Ο Τεόντοσιτς δεν έχει πέσει σε κανένα λήθαργο. Αυτός είναι. Ικανός, αλλά άναρχος και άτακτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ακρίβεια χωρίς την συνδρομή του η ομάδα μόνο οφέλη θα έχει. Και ευτυχώς για τον ΟΣΦΠ στον Άρη ψήνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ο Σλούκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χτες "Βαρεσες και συ βολες στο ΣΕΦ" οπως την Κυριακη στο ΟΑΚΑ η τωρα που κερδισες ολα καλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Aνώνυμος
    Οκ φίλε,ας το πάρουμε αλλιώς..Κατά τη δική σου άποψη ποια ομάδα σπρώχνεται περισσότερο??Δεν αντιλέγω ότι ο ΠΑΟ έχει φοβερή ομάδα,όμως πες μου ΕΛΙΚΡΙΝΑ εάν μέχρι στιγμής έχει ευνοηθεί ή όχι,έστω και στο ελάχιστο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @KANTHAR0S
    Φίλε συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες και ειδικά για τον Σλούκα,ο οποίος πραγματικά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο από τον Παπαλουκά τον Ολυμπιακό..
    Όσο για τον Τεόντοσιτς,μάλλον συμφωνούμε..Άναρχος και άτακτος ναι,όμως πέρυσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην Ευρωλίγκα και μετά έπαιξε φοβερά και στο Μουντομπάσκετ..Αυτή τη στιγμή είναι "αλλού" και δεν ξέρω γιατί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε μου εγω σαν ουδετερος παρατηρητης, σαν απλως διαιτητης αγωνων Γ' Εθνικης εδω στην Θεσσαλονικη εχω να πω οτι οι διαιτησιες σε ολα τα ματς αγγιξαν το άριστο. Αλλα εξοργιζομαι οταν βλεπω το μπασκετ το οποιο ειναι ενα αθλημα που αγαπω και λατρευω επειδη καποιοι το βρωμιζουν με διαμαρτηριες και επεισοδια. Και οταν λεω καποιοι δεν αναφερομαι φυσικα στον Παναθηναικο. Αλλα σε αλλουζ που ζηταν σεβασμο πετωντας οι ιδιοι μπουκαλια στην αντιπαλη εξεδρα, καποιοι που χρησιμοποιουν την Εθνικη ομαδα για να εκβιασουν ευνοια, καποιοι που αντι να ασκησουν πειθαρχια στους παιχτες τους κα ινα μην περνουν τεχνικες ποινες καθονται επι 5λεπτα στην συνεντευξη τυπου και μιλανε για το..μπρος πισω του Φωτση που δεν υπηρχε κιολλας. Καποιοι που σπαταλαν εκαττομυρια καθε χρονο και η μονη τους εννοια ειναι να σταματησει η κληρωση διαιτητων και να γινει ορισμος. Καποιοι λοιπον. Και ολως τυχαιως ειναι στο ιδιο στρατοπεδο. Και στο λεει καποιος μεσα απο τα πραγματα. Χρονια τωρα. Ο αθλητισμος στην Ελλαδα ειναι σαθρος, βρωμικος, σαν την κοινωνια. Βρωμαει και ζεχνει σαν ψωφιο ποντικι. Ε οχι, το μπασκετ θα μεινει εξω απο το γενικο βοθρο. Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://hoopfellas.blogspot.com/2011/06/to-refuse-to-lose-kai-o.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμος
    Συμφωνώ για τα επεισόδια,διαφωνώ εν μέρει στα υπόλοιπα..Ότι ο αθλητισμός βρωμάει και ζέχνει φυσικά και ισχύει,εδώ όλη η χώρα πλέον καταρρέει..Αυτά που λες για τον Ίβκοβιτς και τον Μπουρούση και τους Αγγελόπουλους πάντως δεν είναι έτσι φίλε μου..Όποιος είναι έξω από το χορό εύκολα κρίνει και λέει,όμως όταν είσαι μέσα στο πανυγήρι και βλέπεις να ΜΗΝ σέβονται ούτε τις επενδύσεις,ούτε τους κόπους σου,τότε δεν γίνεται να μην μιλήσεις και να μην αντιδράσεις..Δεν αντιλέγω,όλα γίνονται σε υπερθετικό και σπαστικό πολλές φορές βαθμό και αυτό όντως όπως λες είναι άσχημο,από την άλλη όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις..Σε αυτό που κάθετα διαφωνώ είναι στο ότι η διαιτησία άγγιξε το άριστο..Ας τα λέμε τα πράματα σταράτα κι όπως είναι..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ άριστη η διαιτησία,ούτε και κάκιστη βέβαια,απλά πολλές φορές οι ρέφερι μοιάζουν να μην ξέρουν τί δίνουν και γιατί το δίνουν..Δεν λέω ευνοείται αυτός ή ο άλλος αλλά γενικά μερικές φορές καταντάνε για γέλια..Αλλά καλύτερα να σταματήσουμε πλέον τη διαιτητολογία κι ας δούμε μπασκετάκι,ούτως ή άλλως 1-2 ματσάκια μας μείνανε να χαρούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή