Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ..

Το επερχόμενο ντέρμπι των "αιωνίων" είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα των τελευταίων ετών και δεν αναφερόμαστε φυσικά μονάχα στο αγωνιστικό κομμάτι..
Είναι το ματς στο οποίο για πρώτη φορά ο Βασίλης Σπανούλης θα τεθεί αντιμέτωπος της πρώην ομάδας του,φορώντας μάλιστα "ερυθρόλευκα".Καθόλου μικρή υπόθεση,αν αναλογιστεί κανείς τί συνέβη στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις "επιστροφών" αθλητών κόντρα στις παλιές τους ομάδες..Ο Σπανούλης προσέφερε πάρα πολλά και σημαντικά στον Παναθηναικό και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε τί θα περιλαμβάνει η "υποδοχή" που του ετοιμάζει ο κόσμος του "τριφυλιού"..Κανονικά,θα έπρεπε να εμπεριέχει μόνο τιμητικές-ευχαριστίριες πλακέτες και χειροκροτήματα,όμως,στην Ελλάδα είμαστε,διάβολε....
Είναι,επιπροσθέτως,το ματς στο οποίο θα έχουμε την πρώτη μεγάλη κόντρα των κουμπάρων Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς σε ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ..Οι δυό τους έχουν κοντραριστεί σε ματς ΑΕΚ-ΠΑΟ,ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ και Ντιναμό-ΠΑΟ,ποτέ όμως σε έναν αγώνα ανάμεσα στους "αιώνιους"..Δεν είναι καθόλου λίγο πράγμα να βλέπεις έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο από τους κορυφαίους κόουτς της Ευρώπης(αλλά και του κόσμου).Σίγουρα ο καθένας τους ετοιμάζει τα δικά του "τρικ" και σίγουρα και οι δυό τους ετοιμάζουν τις ομάδες τους κατά τον βέλτιστο τρόπο,ώστε εμείς οι θεατές να απολάυσουμε έναν σπουδαίο αγώνα μπάσκετ..
Και,φυσικά,είναι ο αγώνας ο οποίος και κατά 50-60% θα κρίνει ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς του Ιουνίου..Από αγωνιστικής πλευράς,μόνο ερωτήματα προκύπτουν και από τα δύο "στρατόπεδα"..Οι μεν "πράσινοι",έχουν να αντιμετωπίσουν την απουσία του Μάριτς,την ενσωμάτωση των Νίκολας και Μπατίστ μετά τους τραυματισμούς τους αλλά και το ξαφνικό πρόβλημα με τον άρρωστο Διαμαντίδη..Και από άποψη ρυθμού δεν εντυπωσιάζει ο ΠΑΟ,παρουσιάζεται όμως έτοιμος για την μεγάλη "μάχη".Ο δε Ολυμπιακός,έχει να αντιμετωπίσει περισσότερο προβλήματα σταθερότητας και λιγότερο τραυματισμών..Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάζονται έως τώρα στη χρονιά μέτριοι,με τεράστια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και με παντελή απουσία σταθερού ρυθμού παιχνιδιού, σε άμυνα και επίθεση.Ο Ίβκοβιτς δοκιμάζει συνεχώς πράγματα,όμως είναι εμφανές πως ο φετινός Ολυμπιακός εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από τους Τεόντοσιτς,Σπανούλη και Μπουρούση.Εάν αυτοί δεν είναι σε καλή μέρα,η ομάδα έχει πρόβλημα,αφού οι υπόλοιποι παίκτες είτε δεν είναι σταθεροί,είτε δεν είναι έτοιμοι ακόμη για πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέτοια ομάδα..Απ'την άλλη βέβαια,η "γριά αλεπού" των πάγκων Ντούσαν Ίβκοβιτς,προσφέρει τουλάχιστον ένα ιδανικό αντίβαρο στον πάγκο του ΠΑΟ,πράγμα που επ'ουδενί δεν ίσχυε τα περασμένα χρόνια..
Όπως και να'χει,μακάρι να δούμε ωραίο μπάσκετ και από τις δύο ομάδες,χωρίς ανοησίες από τις εξέδρες..Κι ας κερδίσει ο πραγματικά καλύτερος..

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι η απόδοση του Σπανούλη θα κρίνει τα πάντα. Αν ο παίχτης θέλει να αποδείξει πράγματα και αρχίσει να τραβάει προσπάθειες από τα μαλλιά αντίο ζωή. Αν όμως αυτές οι προσπάθειες του βγουν γίνεται ήρωας.

    Επειδή είναι εγωίσταρος του κερατά το πιο πιθανό σενάριο είναι να κάψει τον εαυτό του και την ομάδα του. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Ολυμπιακός πλην Σπανούλη δεν έχει και φοβερές λύσεις. Θα το διαπιστώσουμε σύντομα το όλο σκηνικό.

    Πάω για ύπνο. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή