Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ


Πριν από μία εβδομάδα,ορμώμενος από την απόφαση της Ε.Ο.Κ. να γίνει ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ μπροστά μόνο σε μαθητές,είχα γράψει πως έτσι κάνουμε ως χώρα ένα καλό βήμα για την πάταξη της βίας στα ελληνικά γήπεδα.
Μία εβδομάδα μετά,όλα έρχονται...τούμπα και όλα αυτά τα οποία έγραφα θα μείνουν...γραπτά!Η μπασκετική ομοσπονδία,μετά από παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας,αναίρεσε την αρχική απόφαση,ορίζοντας,τελικά,το περιβόητο(έτσι το καταντήσανε..)παιχνίδι να γίνει ενώπιον "κανονικών φιλάθλων",750 από τη μία και 750 από την άλλη πλευρά.Ο ισχυρισμός της αστυνομίας ήταν πως "δεν θα μπορούσε να ελέγξει τυχόν βίαιη αντίδραση από μαθητές" και πως "κι αυτοί είναι πιθανόν να πλακωθούν μεταξύ τους" κι έτσι ο τελικός θα γίνει...τελικώς,μπροστά σε 1.300 άτομα συνολικά,τα οποία,όπως διέταξε η ομοσπονδία,θα πρέπει να πληρώσουν 75 ευρώ(!!)για να μπουν στο γήπεδο.Καλά ακούσατε,τόσο ορίστηκε η τιμή του εισητηρίου,αφού όπως είπαν μέλη της ομοσπονδίας "έτσι θα αγοράσουν όσοι αγοράζουν κι ακριβά διερκείας,οι φανατικοί δεν μπορούν να διαθέσουν τέτοιο ποσό".Τιμή τους και καμάρι τους να τα λένε αυτά,όμως εμείς,με το μικρό μας το μυαλό,κάπου θα διαφωνήσουμε.Ούτε διασφαλίζεις έτσι ότι δεν θα πάρουν φανατικοί τα εισητήρια αφού,πολύ απλά,φανατικοί δεν είναι μόνο οι φτωχοί και οι άποροι και αφού,ακόμα πιο απλά,θα μπορούσαν άνετα να τα αγοράσουν σύνδεσμοι,μέσω,π.χ.,κάποιου "εύπορου" φίλου-γνωστού.Είναι αδιανόητο να στερείς από πολλούς αγνούς φιλάθλους τη δυνατότητα να δουν ένα παιχνίδι μπάσκετ και ακόμα πιο αδιανόητο να κατηγοριοποιείς ανθρώπους,με βάση την τιμή ενός εισητηρίου.Πράγματα για γέλια και για κλάματα,όπως καταλαβαίνετε,πράγματα που,δυστυχώς,τα βλέπουμε συνέχεια να συμβαίνουν στην Ελλάδα.Κρίμα,γιατί έχουμε μια αστυνομία που προτιμάει να κουλαντρίσει με το γνωστό,χαλαρό της τρόπο μόλις 1.300 άτομα από το να εκπονήσει ένα στοιχειωδώς υπεύθυνο σχέδιο για μία ομαλή συνύπαρξη στις εξέδρες απλών παιδιών,μαθητών,που θα έδιναν ένα άλλο χρώμα στην αναμέτρηση(γιατί γι'αυτό έγινε όλη η φασαρία,αυτά που λένε για "αδυναμία φύλαξης των μαθητών" είναι από...άλλο πλανήτη).Και κρίμα που έχουμε μία ομοσπονδία,που τρέχει να ορίσει τιμή εισητηρίου 75 ευρώ για έναν απλό αγώνα μπάσκετ("για να μην αγοράσουν εισητήρια οι φανατικοί")και που χωρίζει ανθρώπους σε κατηγορίες με βάση τα χρήματα..Κρίμα και πάλι κρίμα..

2 σχόλια:

  1. Να τα χωρίσουν αλλιώς δεν ξέρουν,η αστυνομία δεν μπορεί γενικώς εξάλλου ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος και η σοβαρότητα πάει ταξίδι στην στρατόσφαιρα. Κατά τα άλλα μας μείναν οι γραβάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστα να πάνε φίλε..Να τον χαίρονται τον τελικό τους έτσι που τον καταντήσανε..Καλύτερα να έπαιζαν χωρίς καθόλου φιλάθλους.Έτσιτουλάχιστον θα ευχαριστιόμασταν και μπάσκετ από δύο,ούτως ή άλλως,κορυφαίες ομάδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή