Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Είναι σίγουρα μία απόφαση που κανένας δεν θα περίμενε να εφαρμοσθεί,ούτε καν ο Π.Σ.Α.Κ. που έκανε και την σχετική πρόταση:ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό,θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ελληνικού,με παρόντες στις εξέδρες μόνο μαθητές από δημοτικά και γυμνάσια!Μία απόφαση πρωτοφανής στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ,η οποία μόνο ως χαρμόσυνη μπορεί να εκληφθεί,αφού αποτελεί ένα πρώτο,έστω και μικρό,βήμα προς την καταπολέμηση της βίας στα ελληνικά γήπεδα.
Έτσι,το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου το μόνο που θα απασχολεί τους ανθρώπους και τους φίλους του μπάσκετ θα είναι το...μπάσκετ αυτό καθ'αυτό,κι όχι το πόσα καθίσματα θα σπάσουν οι φανατικοί,πόσες μύτες θα ανοίξουν και πόσο αίμα θα χυθεί.Οι εξέδρες του Ελληνικού θα είναι κατάμεστες από μικρούς φίλους του μπάσκετ και όχι άδειες όπως τις περασμένες χρονιές(όπυ είχαμε "μαντρωμένα" 700 άτομα στη μία μεριά και άλλα τόσα στην άλλη)και η μεγάλη μπασκετική μονομαχία ανάμεσα σε δύο από τις σπουδαιότερες ομάδες στην Ευρώπη θα είναι αυτή που,επιτέλους,θα τραβήξει επάνω της τα βλέμματα όλων των φίλων του μπάσκετ και γενικά του αθλητισμού.
Από την άλλη μεριά,βέβαια,θα πει κάποιος "και γιατί εγώ,που εν είμαι φανατικός,να την πληρώνω για τους άλλους?".Και θα έχει και δίκιο..Αλλά...στην Ελλάδα ζούμε και είναι ακόμα μακριά ο δρόμος που ένα παιχνίδι μπάσκετ(ή ποδοσφαίρου ή βόλλευ ή οποιουδήποτε σπορ)θα μπορεί να διεξάγεται μπροστά σε όλους τους φιλάθλους,χωρίς κενά καθίσματα και χωρίς τον φόβο των επεισοδίων.Αλλά αυτό είναι θέμα κουλτούρας,γενικότερα και σηκώνει πολλή,μα πάρα πολλή συζήτηση..
Το καλό είναι,πως τουλάχιστον έγινε ένα θετικό βήμα(από την Ε.Ο.Κ. και τις δύο Κ.Α.Ε.)προς την σωστή κατεύθυνση.Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια βήματα ώστε,κάποια στιγμή,να μπορούμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλο το φιλοθέαμον κοινό να απολαμβάνει αθλητικά ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου